toggle menu

Minister wil schimmel in huurwoningen niet landelijk aanpakken

Minister wil schimmel in huurwoningen niet landelijk aanpakken

Minister Kajsa Ollongren (Wonen) voelt niets voor een landelijke aanpak van schimmel en vocht in huurwoningen. Ze legde een oproep van de grootste regeringspartij VVD en oppositiepartij SP naast zich neer. Ze noemde het verzoek 'toch wat ingewikkeld'. Ze vindt dat het probleem plaatselijk moet worden opgepakt.

SP en VVD pleitten voor een 'nationaal actieplan', ook in verband met de volksgezondheid. Huurders zouden woningcorporaties bijvoorbeeld moeten kunnen dwingen wat aan het probleem te doen. Nu kunnen gedupeerden slechts een verlaging van de huur krijgen.

'Huurder kan desnoods naar rechter'

Waar ziekmakende schimmel en vochtplekken onvoldoende worden aangepakt, is druk nodig op corporaties, stelt SP-Kamerlid Sandra Beckerman. 'Als huurder kun je nu naar de huurcommissie, maar je hebt niet zoveel aan een korting van de huur als je kinderen ziek worden van schimmel in de woning.' Volgens Ollongren kan een huurder desnoods naar de rechter stappen.

Leven met schimmel in je woning

Schimmel in je huurhuis wil niemand, toch heeft naar schatting een half miljoen tot één miljoen woningen last van schimmels. Deze schimmels lijken onschuldig, maar ze kunnen voor flink wat gezondheidsproblemen zorgen.

Kijk onze uitzending over schimmel in huurwoningen

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant