Ministerie bekijkt of coronaboetes kwijtgescholden kunnen worden

Ministerie bekijkt of coronaboetes kwijtgescholden kunnen worden

Het ministerie van Justitie en Veiligheid buigt zich op dit moment serieus over een verzoek om boetes kwijt te schelden die mensen hebben gekregen voor het overtreden van de coronaregels. Dat verzoek is gedaan door advocaat Frank van Ardenne namens vier 'taartjeseters' uit Schiedam en andere cliënten.

Tegen het ANP zegt Van Ardenne zaterdag dat hij bericht heeft gekregen van het ministerie, dat zijn verzoek om boetes te seponeren of te herzien aan de hand van een generaal pardon in behandeling is genomen.

Taartjeseters in Schiedam

De advocaat vermoedt dat het verzoek sneller dan normaal zal worden behandeld, gezien de recente ophef rond de trouwerij van minister Grapperhaus. 'Iedereen die hiermee worstelt heeft behoefte aan duidelijkheid', aldus Van Ardenne. Bij de boete voor de taartjeseters ging het om een paar in Schiedam dat in mei dit jaar bezoek kreeg van hun ouders die met taart op de stoep stonden.

Omdat een van de ouders geen trappen kon lopen, besloten ze de taart buiten op te eten met 1,5 meter onderlinge afstand. Vervolgens legden handhavers boetes op van bijna 400 euro per persoon voor 'samenscholing in de open lucht'.

'Van Ardenne loopt op de zaken vooruit', zegt woordvoerder Grapperhaus

Volgens een woordvoerder van minister Grapperhaus loopt Van Ardenne op de zaken vooruit. 'Het ministerie heeft alleen een ontvangstbevestiging van het verzoek aan de advocaat gestuurd. Een inhoudelijke reactie volgt nog', zegt de woordvoerster van het ministerie.

'De minister heeft woensdag in het debat toegezegd binnenkort een brief naar de Kamer te sturen, waarin ook wordt ingegaan op de moties. Verder heeft Grapperhaus na de ministerraad gisteren al aangegeven dat het kwijtschelden van alle coronaboetes niet gaat gebeuren.'

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant