Misleidende reclame T-Mobile moet worden gerectificeerd

Misleidende reclame T-Mobile moet worden gerectificeerd

Telecomprovider T-Mobile heeft een verbod gekregen op reclameboodschappen waarin wordt gesuggereerd dat de concurrentie wél prijsverhogingen doorvoert en T-Mobile zelf niet. Dat schrijft De Telegraaf.
 

Het betreft een uitspraak van 19 juni in een kort geding dat KPN had aangespannen.

Radiospot

De aanleiding hiervan is een campagne van T-Mobile die tot begin juni op de radio werd uitgezonden. In de radiospot vertelt een vrouw over hoe ze alleen nog jaarlijkse prijsverhogingen krijgt van haar oude liefde, de telecomprovider 'met de mooie groene winkels'.

In de radiospot wordt niet over de tarieven van T-Mobile gerept. De voorzieningenrechter oordeelde desalniettemin dat de gemiddelde consument de reclameboodschap zal opvatten alsof T-Mobile zelf geen prijsverhogingen doorvoert, wat onterecht is. Zo past de netwerkprovider ieder jaar in januari de tarieven aan op basis van de inflatie. Vorig jaar ging het om een verhoging van 2,7 procent, meldt de krant. 

Rectificatie op de website

T-Mobile heeft naast het verbod ook de opdracht gekregen om een rectificatie te plaatsen op de website. De netwerkprovider gaat volgens de krant niet in hoger beroep tegen de uitspraak. 

Bron: De Telegraaf
 

Ook interessant