'Mogelijk beperkte dekking verzekering bij reis naar China'

'Mogelijk beperkte dekking verzekering bij reis naar China'

Mensen die nu nog naar China reizen, lopen het risico dat hun reisverzekering niet geldig is. Dat zegt het Verbond van Verzekeraars. De brancheorganisatie roept reizigers op eerst contact op te nemen met hun verzekering.

Let op: deze informatie is mogelijk verouderd. Kijk hier voor actuele informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Bekijk ook de website van het RIVM voor de actuele stand van zaken

Mensen die al een reis gepland hadden, kunnen waarschijnlijk geen beroep doen op hun annuleringsverzekering. Die richt zich volgens het verbond meestal alleen op risico's in Nederland zoals een plotselinge ziekte of overlijden in de familie. Er zijn wel zogeheten 'allrisk'-annuleringsverzekeringen. Die dekken het afblazen van een reis vanwege de situatie in China mogelijk wel.

Reizigers die op dit moment al in China zijn, kunnen vaak geen beroep doen op hun reisverzekering voor repatriëring. Die verzekering dekt een snellere terugreis naar Nederland wel als dat om medische redenen is. Ook hier luidt het advies om voor vragen over de eigen situatie contact met de verzekeraar op te nemen.

Alles wat je moet weten over het nieuwe coronavirus

Bron: ANP 

Ook interessant