'Mogelijk haarscheurtjes in vleugels A380-vliegtuigtoestellen'

'Mogelijk haarscheurtjes in vleugels A380-vliegtuigtoestellen'

Vliegtuigbouwer Airbus roept maatschappijen die vliegen met de superjumbo A380 op om de vleugels extra te controleren. Volgens de Europese luchtvaartorganisatie EASA kunnen daar haarscheurtjes in zitten.

Het gaat in totaal om 25 al wat oudere A380-toestellen die een extra check moeten krijgen. Onder meer Air France, Lufthansa en Singapore Airlines behoren tot maatschappijen die de betreffende kisten in gebruik hebben. Het is overigens niet voor het eerst dat A380-toestellen vanwege mogelijke haarscheurtjes een extra check krijgen.

Iris Böhm stelt dat het niet altijd duidelijk is welk vliegtuigtype jou gaat vervoeren als je een vlucht hebt geboekt. In haar column legt ze uit hoe je hier achter kan komen:

Met welk vliegtuigtype ga ik reizen?

Ontwikkeling A380 kostte miljarden

Airbus besloot eerder dit jaar om de productie van de superjumbo in 2021 te staken. De ontwikkeling van de A380 heeft Airbus tientallen miljarden euro's gekost. De vliegtuigen zijn tien jaar in productie, maar vanaf het begin vielen de verkopen tegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven de voorkeur aan kleinere en zuinigere vliegtuigen.

Bron: ANP

Ook interessant