toggle menu

Mogelijk laptopverbod op alle vluchten VS

Mogelijk laptopverbod op alle vluchten VS

De Verenigde Staten gaan wellicht laptops weren uit de vliegtuigcabines op alle vluchten het land in én uit. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly heeft dat gezegd in het tv-programma Fox News Sunday.

Een termijn noemde hij niet. De regering is van plan de 'lat hoger te leggen' ter beveiliging van het vliegverkeer. Daaronder valt ook een strengere controle van spullen in de handbagage.

'Dat is waar ze op uit zijn, de terroristen, bezeten van het idee een vliegtuig uit de lucht te halen, vooral als het een toestel van een Amerikaanse maatschappij betreft en het vol zit met Amerikanen', aldus Kelly, die deze dreiging reëel noemde. In maart kregen tien vliegvelden in onder meer Turkije, Qatar en de Golfstaten al beperkingen opgelegd voor het meenemen van grotere elektronische apparaten in de passagiersruimtes.

Laptopverbod op Europese vluchten naar de VS

De VS voerden eerder deze maand al overleg met vertegenwoordigers van de Europese Unie over het verbieden van laptops, tablets en camera's in de handbagage op vluchten naar de VS.

Bron: ANP

Ook interessant