MS Mode failliet verklaard

MS Mode failliet verklaard

De Nederlandse delen van dameskledingketen MS Mode zijn donderdag door de rechter failliet verklaard. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank in Amsterdam bevestigd.

Bewindvoerder Frits Kemp liet eerder op de dag aan Het Financieele Dagblad weten dat de 130 Nederlandse filialen van de keten voorlopig ook niet meer opengaan. Hierover werd afgelopen dagen nog uitgebreid onderhandeld met de bank. Maar het is de bewindvoerders niet gelukt om tot een overeenstemming te komen over het verdelen van de kosten.

Salarissen betaald door UWV

Dat MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, faillissement moest aanvragen heeft volgens de bewindvoerders een technische achtergrond. De salarissen moesten betaald worden en er was geen geld meer. Nu neemt uitkeringsinstantie UWV dat over.

Of er nog een doorstart in zit voor MS Mode is echter hoogst onzeker, nu duidelijk is dat de winkels dicht moeten. Ook de webshop van MS Mode is niet meer bereikbaar. Het stilleggen van een failliet bedrijf maakt het voor potentiële kopers doorgaans minder aantrekkelijk om nog met die onderneming verder te gaan.

Zachte winter grote boosdoener

De verkoper van kleding voor 'curvy vrouwen' kampte de laatste tijd net als veel andere winkelketens met moeilijke marktomstandigheden. Grote boosdoener was echter de afgelopen winter, die erg zacht was. Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. MS Mode was niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, hoewel vorig jaar nog een winst in de boeken werd gezet. De onderneming vroeg daarom onlangs al uitstel van betaling aan.

Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant