toggle menu

Naam Consumentenbond misbruikt door verkopers

Naam Consumentenbond misbruikt door verkopers

De Consumentenbond waarschuwt voor bedrijven die als tussenpersoon voor energiebedrijven contracten verkopen en daarbij ten onrechte met de naam van de Consumentenbond schermen. Volgens de organisatie is sprake van naammisbruik en de bond treedt hier ferm tegen op.

De bedrijven in kwestie bellen consumenten bijvoorbeeld met een aanbod om over te stappen naar een andere energieleverancier. Daarbij wekken de bellers de suggestie dat ze op enige manier samenwerken met de Consumentenbond.

Het zou onder meer gaan om MKB Consument Advies, Landelijk Energie Collectief, Gericht Adviesgroep en Nuts Advies Groep. Die laatste partij toont op haar site zelfs een filmpje en het logo van de Consumentenbond.

Consumentenbond pakt misleiding aan

'Zodra mensen onze naam zien denken ze 'dat zit wel goed', terwijl wij niets met deze partijen te maken hebben', legt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond uit. 'Wij willen onze naam van die sites af en gaan alle publicitaire en juridische middelen inzetten om dat voor elkaar te krijgen.'

De Consumentenbond heeft inmiddels verschillende bedrijven op de misleiding aangesproken. Sommigen hebben hun informatievoorziening vervolgens aangepast.

Bron: ANP

Ook interessant