Naar Huurcommissie stappen voor te hoge kamerhuur loont

Naar Huurcommissie stappen voor te hoge kamerhuur loont

Studenten die denken dat hun kamerhuur te hoog is doen er verstandig aan om naar de Huurcommissie te stappen. Volgens een analyse van de Woonbond levert dit een huurverlaging op van gemiddeld 160 euro per maand.

De belangenbehartiger nam uitspraken van de Huurcommissie over het afgelopen jaar onder de loep. Daaruit blijkt dat ruim negen op de tien studenten die de kamerhuur lieten toetsen te veel betalen. Volgens de Woonbond maken opvallend weinig studenten gebruik van de mogelijkheid om dit te doen.

Studenten betalen ruim 100 euro per maand te veel aan huur

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) kondigde een dag eerder aan dat studenten gemiddeld ruim 100 euro per maand te veel aan huur betalen. De bond becijferde dit op basis van een puntensysteem om de maximale huur van een kamer te bepalen.

Kamerbewoners kunnen zelf controleren of de huurprijs niet te hoog is ten opzichte van de kwaliteit. Als dat zo is, kunnen ze een procedure starten bij de Huurcommissie.

Radar sprak in een livestream met De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) over wat je als student kunt doen als je denkt dat je te veel betaalt voor je kamer.

Bekijk hier de livestream: Betaal jij te veel voor je studentenkamer?

Oproep: Betaal jij te veel voor je studentenkamer?

Radar zoekt een student die denkt dat hij of zij te veel betaalt voor zijn of haar studentenkamer. Ben jij de student die we zoeken, of wil je meer weten? Reageer onder dit bericht of mail naar radarinternet(at)avrotros.nl. Verander de (at) in een @.

Bron: ANP

Ook interessant