toggle menu

Nationale-Nederlanden introduceert automatische verlaging risico-opslag

Nationale-Nederlanden introduceert automatische verlaging risico-opslag

De hypotheekrente voor klanten van Nationale-Nederlanden (NN) wordt automatisch verlaagd wanneer de klant recht heeft op een lagere risico-opslag. Bovendien gaat NN nieuwe tariefklassen introduceren. NN beloofde dit al eerder in te voeren maar kwam die toezegging niet na.

In plaats van drie komen er nu negen tariefklassen. De bank stelt elke maand te gaan controleren of een hypotheek naar een andere tariefklasse kan en de hypotheekrente dan automatisch te gaan verlagen. De klant hoeft hier niets voor te doen en ontvangt een bericht wanneer de rente wordt verlaagd. Dit geldt niet voor klanten met een spaarhypotheek, omdat dit volgens de bank voor hen niet altijd de meest gunstige optie is. De bank zegt de komende dagen alle klanten over de nieuwe tariefklassen informeren.

Eerdere belofte

Op 25 mei 2018 kondigde Nationale-Nederlanden middels een persbericht groots aan de risico-opslag op de hypotheekrente vanaf eind 2018 automatisch te gaan verlagen, maar kwam die belofte niet na. Radar maakte hier een uitzending over. Kijk de uitzending hier terug:

Nationale-Nederlanden komt belofte over verlaging risico-opslag niet na

Op aandringen van Radar gaat de bank het voordeel met terugwerkende kracht berekenen van 1 januari tot 27 juli dit jaar.

Delta Lloyd

De automatische renteverlaging gaat ook gelden voor klanten van Delta Lloyd, zo gauw de hypotheken verplaatst zijn naar de systemen van Nationale-Nederlanden, volgens de bank. De tariefklassen voor die klanten worden volgens woordvoerder Bas Kuik voor het einde van het jaar bekend gemaakt.

Bron: Nationale-Nederlanden

 

Ook interessant