toggle menu

Nederlander haalt vaker buitenlandse zwerfhonden in huis

Nederlander haalt vaker buitenlandse zwerfhonden in huis

Nederlanders nemen steeds vaker een buitenlandse zwerfhond in huis. Vorig jaar werden via zwerfdierstichtingen 12.608 honden naar Nederland gehaald, ruim 11 procent meer dan in het jaar ervoor.

Een woordvoerder van belangenorganisatie Stray Animal Foundation Platform (SAFP) bevestigt een bericht hierover van de NOS.

Nederlandse asiels kunnen vraag niet aan

Jaarlijks worden in Nederland 150.000 honden aangeschaft. Maar Nederlandse asiels kunnen de vraag niet aan. Zij krijgen jaarlijks ongeveer 5000 honden binnen. 'In Nederland hebben we geen zwerfhonden meer, daarom zie je dit soort huis-tuin- en keukenhonden ook niet meer in asiels', aldus de woordvoerder.

Welkom, mits gecontroleerd op ziekten

De honden worden naar Nederland gehaald via de 188 bij de SAFP aangesloten stichtingen. Een goede zaak, aldus de zegsvrouw. 'Mits het gaat om stabiele honden, die nadat ze in Nederland komen worden gecontroleerd op ziekten.' De organisatie wijst er ook op dat meer import van zwerfhonden illegale fokhandel tegengaat. De importhonden worden bij aankomst ook voorzien van de juiste papieren en worden onvruchtbaar gemaakt.

De invoer betreft ideële werkzaamheden, zegt de woordvoerder. 'Per hond ontvangt een stichting ongeveer 250 euro. Maar dat zijn ze ook ongeveer kwijt om het dier hier te krijgen.'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant