toggle menu

Nederlanders steeds rommeliger met thuisblijven

Nederlanders steeds rommeliger met thuisblijven

Nederland heeft zich de afgelopen weken goed aan de 'intelligente lockdown' gehouden, maar het gevaar voor 'verrommeling' ligt op de loer, waarschuwde minister-president Mark Rutte (VVD) woensdag tijdens een persconferentie. Dat wil volgens hem zeggen: we gaan weer meer naar buiten. Misschien zelfs te veel, schrijft NRC.

Dat het drukker wordt op straat is duidelijk. Dat ziet ook Sander van der Drift van mobiliteitsbureau DAT.Mobility terug in het Nederlandse Verplaatsingspanel (NVP), waar alle verplaatsingen van zo'n 5000 Nederlanders via een smartphone-app bijgehouden worden. 'Je ziet in alle databronnen dat het sinds enkele weken weer wat drukker wordt.'

Steeds meer verplaatsingen

Zeker in de laatste drie weken stijgt het aantal, de afstand en de duur van verplaatsingen van Nederlanders, blijkt uit een analyse van de verplaatsingsdata uit het panel. 'Vijf van de afgelopen zes zondagen waren we meer aan het lopen dan dat we in de auto zaten. Dat is sinds de oliecrisis niet meer voorgekomen', zegt Van der Drift. De spits is verdwenen en na een dag thuiswerken gaat de gemiddelde Nederlander 's avonds even een blokje om.

Bron: ANP MediaWatch

Meer over:

Ook interessant