toggle menu

'Nederlandse auto's niet meer straffeloos'

'Nederlandse auto's niet meer straffeloos'

Nederlandse automobilisten die vanaf zondag worden geflitst in Frankrijk worden automatisch voor de verkeersovertreding vervolgd. De Franse krant Le Figaro meldde aan het begin van dit weekeinde 'het einde van de straffeloosheid van Nederlandse chauffeurs'.

Franse flitspalen langs wegen en op kruispunten betrappen circa 200.000 keer per jaar een bestuurder in een auto met een Nederlands kenteken op te hard rijden of door rood rijden.

Met de maatregel loopt Frankrijk vooruit op een Europese richtlijn waardoor EU-landen gegevens over automobilisten gaan uitwisselen. Dat geeft landen de kans om verkeersovertreders uit het buitenland toch te beboeten. De richtlijn gaat op 7 november in. In Nederland loopt de 'boete-uitwisseling' via de Rijksdienst voor het Wegverkeer en eventueel het Centraal Justitieel Incassobureau, zo laat een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie weten.

De boetebedragen die worden opgelegd, zijn de bedragen die in de landen zelf worden gehanteerd.

Overigens denkt de woordvoerder dat Frankrijk de boetes nu nog niet zal innen. Bekeuringen worden opgespaard en pas na 7 november daadwerkelijk verstuurd, zegt hij.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant