Nepadvertenties voor nieuwe Facebook-cryptomunt duiken op

Nepadvertenties voor nieuwe Facebook-cryptomunt duiken op

Er zijn nepadvertenties opgedoken op Facebook en Instagram waarin de nieuwe cryptomunt Libra wordt aangeboden. Het virtuele betaalmiddel is nog lang niet beschikbaar en toch proberen oplichters er al aan te verdienen. De advertenties werden ontdekt door The Washington Post.

In antwoord op de ontdekking van de Amerikaanse krant heeft zowel Facebook als Instagram diverse berichten, pagina’s en accounts verwijderd. In totaal ging het om ongeveer twaalf pagina’s. De links in de Libra-advertenties leidden bezoekers naar frauduleuze websites.

Geloofwaardig

Veel van de advertenties zagen er geloofwaardig uit. Er stonden logo’s van de socialemediakanalen in en foto’s van Facebook-bedenker Mark Zuckerberg. Een Facebookwoordvoerder liet aan The Washington Post weten dat ‘pagina's en advertenties die zich niet aan de voorwaarden houden, worden verwijderd en er constant gewerkt wordt aan betere systemen om dit soort berichten te detecteren’.

Twijfels

De nepadvertenties zijn de zoveelste bedreiging voor de Libra. Eerder uitten overheden en financiële instellingen hun twijfels over de introductie van de cryptomunt. Het is de bedoeling dat de Facebookmunt in 2020 in diverse landen wordt geïntroduceerd. Er kan dan via Facebook, Messenger, Whatsapp en portemonnee-app Calibra met de Libra worden betaald. Lees meer over de cryptomunt van Facebook:

Facebook lanceert eigen cryptomunt​​​​​​​

Bron: The Washington Post

Ook interessant