Nepbekeuringen CJIB in omloop

Nepbekeuringen CJIB in omloop

Er komen weer veel nieuwe meldingen binnen over een valse e-mail van het 'Centraal Justitieel Incassobureau' (CJIB). Het gaat om een nepboete voor rijden door rood licht van in totaal €344,63.

De ontvanger van de e-mail wordt verzocht het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer NL55INGB0747742251 T.N.V. CJIB te 'Leeuwaarden'.

Wat kun je doen?

Het CJIB schrijft het volgende op haar website: veel mensen ontvangen wel eens een verkeersboete. Veruit de meerderheid betaalt onmiddellijk. Van die wetenschap maken fraudeurs gebruik. Ze versturen uit naam van het CJIB vervalste bekeuringen en nepmails en zetten u onder druk om de boete zo snel mogelijk te betalen. Fraudeurs maken daarbij vaak gebruik van betaalmethoden, die het CJIB niet aanbiedt, zoals het betalen via een zogeheten voucher. Of ze vragen u geld over te maken naar een rekeningnummer, dat niet van het CJIB is.

Advies

Maak geen geld over en gooi de e-mail weg. Je kunt zien dat het een valse mail is aan de algemene aanhef 'Geachte heer/mevrouw' en aan de vele spelfouten.

Voorbeeld verstuurde e-mail

Bekijk je dit bericht op je mobiele telefoon? Kantel dan het scherm om de volledige foto te zien.

Bron: CJIB

Ook interessant