Netflix biedt nieuwe functie voor het aanpassen van de snelheid van video’s

Netflix biedt nieuwe functie voor het aanpassen van de snelheid van video’s

Netflix heeft via zijn blog bekend gemaakt dat er een nieuwe functie toegevoegd zal worden waarbij gebruikers de snelheid van video's kunnen aanpassen. 

De gebruikers van Netflix kunnen met deze functie binnenkort zelf bepalen hoe snel series of films afgespeeld worden. De snelheid van video's kan worden gehalveerd of met 50 procent worden verhoogd. 

Functie wordt geleidelijk beschikbaar

Netflix laat weten dat ze op basis van een interne test eind vorig jaar de functie geleidelijk beschikbaar gaan stellen voor de Android-app van Netflix. Daarnaast test de streamingdienst dezelfde optie voor de app voor de iPhone, de app voor de iPad en op het web, waar die later zal worden uitgerold.

Het vertragen en versnellen van video's

Gebruikers kunnen met de nieuwe functie video's versnellen waardoor je een film of serie sneller kunt bekijken. Door video's te vertragen kunnen dove en slechthorende kijkers of mensen die moeite hebben met de snelheid van de ondertiteling, de video beter volgen. Ook kun je deze vertragende functie gebruiken om een andere taal te leren tijdens het kijken, aldus Netflix.

Bron: Netflix 

Ook interessant