Netflix komt voorlopig niet met harde maatregelen tegen account delen

Netflix komt voorlopig niet met harde maatregelen tegen account delen

Het delen van Netflixaccounts tussen verschillende huishoudens is eigenlijk niet toegestaan, maar de streaminggigant blijft voorlopig een oogje dichtknijpen. Dat valt op te maken uit een recente toelichting op de kwartaalcijfers.

Het staat duidelijk in de gebruiksvoorwaarden van Netflix: 'De Netflix-dienst en de content die via de dienst beschikbaar is, zijn alleen bedoeld voor je persoonlijke, niet-commerciële gebruik en mogen niet worden gedeeld met personen buiten de huiselijke kring.'

Het is dus prima om je inloggegevens te delen met zoonlief die graag op zijn kamer Breaking Bad bingewatcht, of met je bankhangende dochter die net Friends ontdekt heeft. Precies hierom biedt Netflix nota bene zelf de mogelijkheid om meerdere accounts aan te maken binnen één abonnement.

Wat dus níet mag is je abonnement delen met je collega die ook wil kunnen meepraten over Black Mirror, of met je squashpartner die verzot is op Yummy Mummies (tenzij die mensen heel toevallig ook deel uitmaken van je huishouden).

Lees ook: 7 tips om het meeste uit Netflix te halen

Oogluikend toestaan

Toch gebeurt dat laatste, dus het ongeoorloofde delen van abonnementen buiten de huiselijke sfeer, regelmatig. Netflix heeft dat tot nu toe ook oogluikend toegestaan, en vooralsnog blijft dat nog even zo. Dat bleek uit Netflix' toelichting op de kwartaalcijfers, eind oktober.

Daarin zei Netflix' chief product officer Gregory K. Peters desgevraagd: 'Ik denk dat we het blijven monitoren, dus we bekijken de situatie. En we kijken naar consumentvriendelijke manieren to push on the edges there. Maar we hebben op dit moment geen grote plannen om hier op een andere manier mee om te gaan.'

Bekijk het fragment van de toelichting.

Verschillende nieuwsmedia interpreteren dit als een aankondiging van Netflix om juist wél te gaan optreden tegen het delen van wachtwoorden tussen verschillende huishoudens (zoals de Daily MirrorShownieuws, Televizier en Androidworld), maar officieel zijn er op dit moment dus geen plannen om iets te veranderen aan het delen van abonnementen.

Meer over:

Ook interessant