Radar

toggle menu

Niet bijbetalen voor tandartsbezoek kind

Niet bijbetalen voor tandartsbezoek kind

Jongeren en gehandicapten gaan niet bijbetalen voor een behandeling bij de tandarts. Verzekeraars en tandartsen hebben daar afspraken over gemaakt, meldt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dinsdag.

Ze schrijft de Tweede Kamer dat de verzekeraars en tandartsen een akkoord hebben bereikt over deze bijbetalingen en dat ook afspraken zijn gemaakt om duidelijker te maken welke tarieven een tandarts hanteert.

Sinds 1 januari mogen de tandartsen bij wijze van proef zelf de prijzen bepalen, maar sindsdien zijn er signalen dat de tarieven omhoog gaan. Schippers en de Kamer volgen de ontwikkelingen rond het experiment op de voet. De minister waarschuwde herhaaldelijk dat ze stopt met deze proef stopt als de prijzen zonder goede reden sterk blijken te stijgen.

Er is afgesproken dat tandartsen voorafgaand aan een behandeling duidelijk aangeven als moet worden bijbetaald. Verzekeraars kunnen, als de patiënt dat wil, helpen zoeken naar een tandarts die dezelfde behandeling doet, zonder dat er hoeft worden bijbetaald. Ook moeten tandartsen op internet en in de wachtkamer hun tarieven bekendmaken.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant