toggle menu

Nieuw bord: laat je hond niet in de auto achter

Nieuw bord: laat je hond niet in de auto achter

Met een variant op een bekend waarschuwingsbord drukt de Dierenbescherming hondenbezitters op het hart om hun viervoeter niet in de auto te laten zitten. 'Op slot, hond eruit' staat op het bord. Het zal veel automobilisten bekend voorkomen, omdat het dezelfde vormgeving heeft als het bord met 'Op slot, buit eruit' dat op tal van parkeerplaatsen waarschuwt voor inbrekers.

De organisatie wil voor volgende zomer zo'n honderd van de borden door heel Nederland neerzetten, vertelt een woordvoerster. Het eerste exemplaar wordt woensdag in Emmen onthuld.

Twee honden overleden in auto deze zomer

Volgens de woordvoerster zijn deze zomer al zeker twee honden omgekomen doordat ze in een auto waren achtergelaten en oververhit raakten. Op tientallen plaatsen moesten deze zomer autoruiten worden ingeslagen om viervoeters uit auto's te redden.

Van 24 naar 34 graden in 10 minuten

De Dierenbescherming deelt ook regelmatig flyers uit om baasjes van de gevaren te doordringen. Op een speciale waarschuwingswebsite staat een tabel die duidelijk maakt hoe snel auto's van binnen opwarmen. Bij een aangename 24 graden buiten kan het in de auto binnen 10 minuten 34 graden worden, aldus de Dierenbescherming. In een halfuur kan het kwik oplopen tot 43 graden.

Bron: ANP

Ook interessant