toggle menu

‘Nieuwe terminal Schiphol pas in 2026 af’

‘Nieuwe terminal Schiphol pas in 2026 af’

De nieuwe terminal die Schiphol moet ontlasten, wordt pas in 2026 in gebruik genomen. Dat blijkt uit een informatiedocument voor aannemers die willen inschrijven op het miljardenproject, dat is ingezien door De Telegraaf. Reizigers zitten daardoor jaren langer in de chaos.

In dit document staat een planning waarin de terminal in de herfst van 2025 opgeleverd gaat worden. Vervolgens is het gebruikelijk dat nog een aantal weken of maanden worden gereserveerd waarin de systemen getest moeten worden. Gevolg is vermoedelijk dat de terminal op zijn vroegst in 2026 in gebruik genomen gaat worden. 'We kunnen op dit moment geen jaartal noemen', stelt een woordvoerder van Schiphol. Om reizigers voldoende ruimte te kunnen blijven bieden zijn er al enkele projecten, zoals de tijdelijke vertrekhal die nu in gebruik is.

Tot nu toe werd gerekend op 2023. Schiphol gaat tegenover De Telegraaf niet in op de planning voor de aannemers. 'In 2020 ronden we de aanbesteding van de bouw van de nieuwe terminal af. Daarna buigen we ons over de nieuwe planning.'

Bron: ANP Mediawatch / De Telegraaf

Ook interessant