toggle menu

Nieuwe test voor kiezen milieuvriendelijke auto

Nieuwe test voor kiezen milieuvriendelijke auto

Wie op zoek is naar een auto die minder milieubelastend is, kan daarvoor kijken naar een nieuwe test die donderdag in Brussel is gepresenteerd. Green NCAP, een nieuwe samenwerking van Europese consumentenorganisaties, automobielclubs, overheden en universiteiten, testte twaalf auto's op hun 'groene' rijprestaties en deelde daarvoor sterren uit.

Ze onderzochten twee elektrische auto's, drie diesels en zeven benzineauto's. De Hyundai Ioniq en de BMW i3, beide elektrisch, behaalden allebei de maximale vijf sterren. De Volkswagen Golf 1.6TDI, de Fiat Panda 0.9L en de Ford Fiesta 1.0 EcoBoost scoorden het slechtst en kregen nul sterren.

Consumentenbond: een realistische test

Volgens de Consumentenbond, die bij NCAP is betrokken, gaat het om een realistische test. 'De auto-industrie misleidde consumenten jarenlang met veel te optimistische verbruikscijfers. Het Volkswagenschandaal maakte daarnaast duidelijk dat uitlaatgassen op de weg veel vervuilender kunnen zijn dan in het lab', zegt Olof King van de Consumentenbond.

De test gaat nu nog alleen over rijprestaties. In de toekomst wordt ook gekeken naar de milieubelasting bij de productie van elektriciteit en uiteindelijk wordt het energieverbruik tijdens de hele levenscyclus van de auto meegenomen.

De test kun je op de website van Green NCAP vinden.

Lees ook: Groener tanken binnen jaar mogelijk

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant