Nieuwe versie Android bevat ingebouwde virusscanner

Nieuwe versie Android bevat ingebouwde virusscanner

Google heeft woensdag de eerste details van de nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem Android onthuld. In Android O, het besturingssysteem dat later dit jaar uitkomt, zit standaard een virusscanner ingebouwd.

Android kampt soms met malafide apps in de Google Play Store die malware kunnen bevatten. Hierdoor kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot je toestel. Google probeert deze apps nu al zoveel mogelijk te weren, maar in de nieuwste versie van Android zit een virusscanner die de veiligheid moet verhogen. Google Play Protect is een virusscanner die alle apps gaat scannen op onveilig gedrag.

Verder richt Google zich in Android O vooral op de batterijduur en snelheid van je telefoon. Ook krijg je de mogelijkheid om notificaties te snoozen zodat je ze op een rustig moment kan bekijken.

Snellere update-mogelijkheid

Android O is bovendien anders opgebouwd, zodat het gemakkelijker moet worden om updates aan het besturingssysteem sneller door te voeren op alle toestellen. Op dit moment is een kwart van de Android-smartphones in Nederland niet voorzien van de meest recente beveiligingsupdate.

Bron: Google

Ook interessant