toggle menu

NMa: energierekening kan veel goedkoper

NMa: energierekening kan veel goedkoper

Consumenten betalen jaarlijks gemiddeld tot 488 euro te veel aan energiekosten. Door tijdig over te stappen naar een goedkopere leverancier valt veel te besparen. Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa in een donderdag verschenen rapport.

'Toch zegt slechts 36 procent van de consumenten dat ze eenmaal of meerdere malen zijn overgestapt. Consumenten denken dat het overstapvoordeel maar 72 euro is, in werkelijkheid kan dat dus tot 488 euro zijn', vertelt de toezichthouder.

Veel potentiële overstappers vinden het switchen naar een goedkopere energiemaatschappij 'gedoe'. Daarom start ConsuWijzer, een vraagbaak voor consumenten, donderdag een campagne om consumenten hierover meer duidelijkheid te geven. Met de speciaal ontwikkelde online Overstapcoach wil zij het consumenten gemakkelijker maken over te stappen op een andere energieleverancier om zo jaarlijks op hun energiekosten te besparen. Vooral voor consumenten die nog nooit zijn overgestapt kan het voordeel flink oplopen, aldus de ConsuWijzer.

Klik hier voor meer informatie over de Overstapcoach van de Consuwijzer.

Bron: ANP / ConsuWijzer

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant