NN in beroep tegen compensatie woekerpolis

NN in beroep tegen compensatie woekerpolis

NN Group (Nationale-Nederlanden) gaat in beroep tegen de compensatie in de woekerpolisaffaire, waar de verzekeraar eind maart toe werd veroordeeld. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De geschillencommissie van klachteninstituut Kifid oordeelde eind maart dat NN de eerste kosten van een beleggingsverzekering moet vergoeden en over de brug moet komen met een hogere compensatie in verband met een meeverzekerd overlijdensrisico. Het ging om een individuele zaak, die aanknopingspunten kan bieden voor collectieve schadeclaims.

Volgens Kifid heeft NN klanten te weinig informatie gegeven over de polissen en de kosten. De naleving van de informatieplicht telt zwaar in zaken over woekerpolissen.

NN gaf destijds al aan het niet eens te zijn met de manier waarop de commissie criteria toepast die het EU-hof in Luxemburg vorig jaar heeft gesteld. Daarom is nu beroep aangetekend.

Bestuursvoorzitter Lard Friese benadrukte in een toelichting dat NN zich altijd aan de geldende regels heeft gehouden. Het bedrijf tracht zelf tot overeenstemming te komen met ontevreden klanten, maar verwacht dat dit 'omvangrijke proces' nog enkele jaren in beslag kan nemen.

Bron: ANP

Ook interessant