Nog altijd schaamte voor doggybag

Nog altijd schaamte voor doggybag

Bijna een op de vijf Nederlanders heeft dit jaar, vaker dan andere jaren, om een doggybag gevraagd. Een doggybag is een bakje waarin je eten uit een restaurant mee kunt nemen. Het taboe is weliswaar kleiner, ontdekte milieuorganisatie Natuur & Milieu, toch vindt 47 procent het nog altijd gênant om een bakje te vragen.

74 procent van de respondenten vraagt nooit om een zakje met restanten van het etentje. Als het fenomeen doggybag bekender zou zijn, denkt 44 procent vaker de overgebleven maaltijd uit een restaurant mee te nemen.

Voedselverspilling in restaurants

Om voedselverspilling in restaurants tegen te gaan, vindt een meerderheid van de respondenten dat gasten ook moeten kunnen kiezen voor een kleine portie. Wanneer een eetgelegenheid zelf doggybags aanbiedt, verkleint dit de gêne bij gasten, en vergroot het de acceptatie van de doggybag. Dat stelt  Olof van der Gaag van Natuur & Milieu.

Radar Testpanel

Uit een poll onder leden van Radars Testpanel (oktober 2014) blijkt dat er animo is voor de doggybag. 70 procent vindt het 'zonde om het eten weg te gooien'.

Bron: Metro / Nu.nl / Radar

Meer over:

Ook interessant