Nog steeds gen oplossing voor hoge energiekosten door warmtepompboiler

Nog steeds gen oplossing voor hoge energiekosten door warmtepompboiler

De bewoners van het appartementencomplex Selhorstweg-Touwbaan in Harderwijk hebben nog steeds geen oplossing voor hun hoge energiekosten. De warmtepompboiler die zij in hun woning hebben is volgens het ISSO, kennisinstituut voor de bouw- en installatietechniek, een prima systeem, alleen niet geschikt voor deze toepassing: de vloerverwarming.

In februari zond Radar een item uit over een appartementencomplex waar de energierekeningen wel heel hoog oplopen. De bewoners moesten op hun appartementje van 42 vierkante meter bijna 300 euro per maand aan energie betalen. Wat blijkt: er is een warmtepompboiler geïnstalleerd voor warm kraanwater en de verwarming, terwijl die boiler in kwestie alleen bedoeld is voor kraanwater.

Hoge energierekening door warmtepompboiler
Bekijk complete uitzending

Advocaat in de arm

Omdat verhuurder Van den Brink niets onderneemt, hebben de bewoners een advocaat in de arm genomen. Huurder Laura Dirksen zegt dat hun advocaat een brief naar de verhuurder heeft gestuurd en dat ze wachten op antwoord: 'Er zit weinig schot in de zaak, maar ze moeten wel met een oplossing komen voor die hoge energiekosten. In de uitzending van Radar hebben ze gezegd dat ze met ons in gesprek wilden komen, maar dat is er tot op heden niet van gekomen en op telefoontjes reageren ze ook niet.'

Teleurgesteld

Ook huurder Daphne van Duivenboden is teleurgesteld over de houding van Van den Brink: 'We hebben een brief ontvangen dat ze onderzoek hebben gedaan naar het warmtepompsysteem, maar we hebben niet gezien dat ze de warmtepompen daadwerkelijk onderzocht hebben.'

Brief

Van den Brink zegt in een brief die naar de bewoners en de regionale pers is verstuurd dat ze bij het NIBUD zijn nagegaan of de energiekosten afwijken van de landelijke standaard en dat blijkt niet uit hun onderzoek. Hiermee concluderen ze dat er geen sprake is van de excessen waar de bewoners het over hebben. Radar heeft Van den Brink om een reactie gevraagd, maar nog geen contact gekregen.

Ook interessant