toggle menu

Nog steeds woekerrente bij mobieltje

Nog steeds woekerrente bij mobieltje

De rentetarieven voor telefoons die KPN bij een abonnement verkoopt zijn nog steeds te hoog en worden niet duidelijk vermeld. Ook houdt KPN zich volgens de Consumentenbond niet aan de wet.

KPN rekent veel meer rente dan de wettelijk toegestane 14 procent. Soms tot wel 100 procent, bleek uit onderzoek van claimorganisatie ConsumentenClaim. De telecomaanbieder zou direct daarna alle aanbiedingen aan passen.

58 procent rente

Consumenten die het toestel Samsung Galaxy A3 met Zorgeloos Standaard abonnement aanschaffen zouden een rente van 58 procent betalen. De telefoon kost los 264 euro, maar bij een abonnement van twee jaar kost het toestel 396 euro.

Juridische stappen

Zowel de Consumentenbond als ConsumentenClaim eisen dat KPN zich aan de wet gaat houden. Zo niet worden er juridische stappen ondernomen. KPN liet in een reactie weten het aanbod met spoed te onderzoeken en aanbiedingen die niet kloppen zo snel mogelijk te verwijderen. 'Als dit klopt, is het een fout van onze kant', zei een woordvoerder.

Het zou niet gaan om populaire combinaties van toestellen en abonnementen. Als er klanten zijn die toch zo'n combinatie hebben gekocht, dan kunnen ze contact opnemen met KPN voor compensatie.

Bron: ANP

Ook interessant