Nog weinig bekend over autoroutes voor vakanties binnen Europa

Nog weinig bekend over autoroutes voor vakanties binnen Europa

We kunnen deze zomer weer elders in Europa van de zon genieten. Vanaf 15 juni om precies te zijn. Vooralsnog is er echter weinig bekend over de autoroutes die je kunt volgen, omdat andere landen de komende periode hoogstwaarschijnlijk ook hun in- en uitreisbeperkingen zullen wijzigen, meldt de ANWB.

'We houden de actuele verkeersinformatie in Europa nauwlettend in de gaten', vertelt woordvoerder Ad Vonk desgevraagd. Tot 15 juni worden niet-noodzakelijke reizen afgeraden.

Reiswijzer ANWB

De ANWB heeft op de website een handige reiswijzer voor bestemmingen in Europa. Hiermee kun je ten eerste nagaan of je gewenste vakantiebestemming wel toegankelijk is. De geldende maatregelen in onder andere de horeca worden per land aangegeven. In het overzicht vind je tevens het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken terug. 

Doorreisbeperkingen via tussengelegen landen

Ook kun je hier zien of er doorreisbeperkingen zijn via tussengelegen landen, wat goed van pas kan komen als je een autoroute plant. Zo is er bijvoorbeeld voor Luxemburg een doorreisbeperking via België. 

Aanmelden voor ANWB-alert vakantieland

Als je op de hoogte wilt blijven van de meest recente ontwikkelingen en maatregelen die gelden in jouw vakantieland, kun je je aanmelden voor een alert van de ANWB. Je krijgt dan een e-mail als de status van het desbetreffende land en eventuele doorreislanden verandert.

Ook interessant