toggle menu

Noordelijke leerkrachten leggen werk neer

Noordelijke leerkrachten leggen werk neer

Zeker 90 procent van de scholen voor basisonderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe doet op dit moment mee aan de staking in die provincies om meer salaris voor leerkrachten. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb), een van de organisatoren. Met name enkele scholen met een strengere christelijke signatuur onthouden zich van de actie.

Er zijn meerdere stakingsbijeenkomsten in de noordelijke provincies, maar de grootste is in de Suikerfabriek in Groningen.

Her en der zijn oplossingen bedacht om leerlingen op te vangen. In enkele schoolgebouwen in Drenthe houden grootouders zich met de kinderen bezig.

'Actievoeren helpt'

Volgens de organisatoren is de actiebereidheid nog steeds erg groot. De actievoerende partijen, verenigd in het PO-Front, hebben aan de hand van het nieuwe werkdrukakkoord opnieuw vastgesteld dat 'actievoeren helpt'. Groot probleem blijft echter het tekort aan onderwijskrachten en daarom moet het loon verder omhoog. Samen met een verminderde werkdruk moet dat het werk aantrekkelijker maken en beter onderwijs opleveren.

Eerder is 270 miljoen euro voor salarissen toegezegd. Het PO-Front eist 900 miljoen. Deze eis leidde eerder al tweemaal tot een landelijke staking.

Bron: ANP / AOb

Ook interessant