toggle menu

NPO Start-app voegt optie toe om gegevensverzameling uit te schakelen

NPO Start-app voegt optie toe om gegevensverzameling uit te schakelen

De NPO heeft een update uitgebracht van de NPO Start-app, waardoor gebruikers voortaan de mogelijkheid hebben om gegevensverzameling over hun kijkgedrag uit te schakelen. Dit meldt Tweakers.

Privacy-organisatie Bits of Freedom en de Consumentenbond lieten zich eerder dit jaar kritisch uit over de Start-app, de opvolger van Uitzending Gemist. Consumenten konden de app alleen gebruiken als ze akkoord gingen met het verzamelen van gegevens over hun kijkgedrag. De Autoriteit Persoonsgegevens is vorige maand een onderzoek gestart naar NPO Start.

Delen van kijkgedrag met adverteerders

Door de update van app kunnen gebruikers instellen of het kijkgedrag bijgehouden mag worden en gedeeld mag worden met adverteerders. Op basis van deze data kunnen adverteerders persoonlijke advertenties aanbieden. Als je de optie van datadelen uitzet, krijg je overigens nog steeds reclame te zien. Deze advertenties zijn echter niet gepersonaliseerd op basis van gegevens die over jou bekend zijn.

Vastlopende streams

Techwebsite Tweakers meldt overigens dat de optie om het verzamelen van gegevens uit te zetten nog niet foutloos werkt. Als je de dataverzameling uitschakelt, kan de stream bij een willekeurige gestarte video vastlopen. Het is nog niet bekend wanneer dit probleem is opgelost.

Bron: Tweakers

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant