toggle menu

NS maakt treinreizen goedkoper voor jongeren

NS maakt treinreizen goedkoper voor jongeren

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan treinreizen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar flink goedkoper maken. Die maatregel komt voort uit de vernieuwde strategie van NS. De spoorvervoerder komt in de zomer met twee nieuwe jongerenkaarten, waarmee de jeugd vaak 50 tot 60 procent goedkoper uit is.

Volgens NS-bestuurslid Tjalling Smit moet de trein een 'logische keuze' worden voor een nieuwe generatie reizigers. 'Jongeren die naar familie, een concert of sportwedstrijd gaan, worden vaak met de auto gebracht. Zonde natuurlijk', zegt hij. 'Jongeren kunnen straks betaalbaar en zelfstandig op pad, de ouders hoeven niet meer hun auto te pakken en het is nog duurzaam ook.'

Ticketopties

Het nieuwe aanbod bestaat uit twee nieuwe ticketopties. Met de nieuwe Jongerendagkaart kan iemand de hele dag buiten de spits onbeperkt treinreizen voor 7,50 euro. Daarnaast komt er een nieuw Jongeren Weekendabonnement voor 15 euro.

De NS bekijkt na een half jaar hoe populair de nieuwe jongerenkaarten zijn. Mocht dat onverwachts tegenvallen, dan gaat het bedrijf andere maatregelen onderzoeken om meer jongeren voor de trein te laten kiezen.

Tienertoer

Reizigersorganisatie Rover is blij met de nieuwe jongerentickets. 'Hiermee komt NS tegemoet aan het verzoek van Rover en de andere consumentenorganisaties om met aantrekkelijke en voordelige jongerenproducten te komen die het succes van de voormalige tienertoer kunnen evenaren', aldus Rover.

Bron: ANP

Ook interessant