NS opent eerste gratis watertappunt op station

NS opent eerste gratis watertappunt op station

Op het station van Alkmaar hebben de Nederlandse Spoorwegen woensdagochtend een watertappunt in gebruik genomen. Leden van de directies van NS en drinkwaterbedrijf PWN tapten water voor reizigers.

De NS maakte eerder bekend dat volgend jaar op tweehonderd van de circa vierhonderd treinstations gratis drinkwater kan worden getapt. Met de service waarbij reizigers gratis hun eigen flesjes kunnen vullen, wil NS bovendien iets doen tegen zwerfafval.

'We hopen dat gemeenten en drinkwaterbedrijven ons helpen om dit in heel Nederland mogelijk te maken', zegt regiodirecteur Irma Winkenius. 'Met het watertappunt komt NS tegemoet aan de groeiende vraag van reizigers naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen.'

NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende tien jaar te laten onderhouden. Heerhugowaard is het eerstvolgende station dat een watertappunt krijgt. Sinds deze maand is het bij meer dan tweehonderd winkels op het station ook mogelijk om korting te krijgen op een warme drank door een eigen beker mee te nemen.

Bron: ANP

Ook interessant