NS: speciale Oranjedienstregeling tijdens Koningsdag

NS: speciale Oranjedienstregeling tijdens Koningsdag

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, stelt NS een speciale Oranjedienstregeling in met extra en langere treinen. Ook op koningsnacht rijden op een aantal trajecten meer en langere treinen.

Om reizigers op weg te helpen en stations schoon te houden, laat de NS extra veel mensen werken. Het station in Amersfoort, de stad waar de koning en zijn familie neerstrijken, wordt in koningsdagsfeer gebracht. 'Er hangen banieren in oranje en rood-wit-blauw met feestelijke teksten en de automatische deuren worden voorzien van een folie met een mannetje en een vrouwtje die elkaar kussen als de deuren dichtgaan. Zo begint het feest al op het station', zegt een woordvoerster van NS.

Lees ook: Treinregels die niet iedereen kent

Amsterdam verwacht honderdduizenden bezoekers voor evenementen en festivals, van wie er 200.000 met de trein zullen komen. In verband met de verwachte drukte zijn de stations Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park op deze dag gesloten. Het ov-bedrijf GVB laat weten dat sommige trams en bussen andere routes rijden; de metro's rijden normaal.

Lees ook: Ga je Koningsdag vieren? Check nog snel even deze tips en regels

Bron: ANP

Ook interessant