toggle menu

NS verhoogt prioriteit airco's in treinen

NS verhoogt prioriteit airco's in treinen

De NS heeft met het oog op de hoge temperaturen extra aandacht voor de airconditioning in de treinen.

Om ervoor te zorgen dat reizigers in een koele trein kunnen zitten, heeft NS de prioriteit van alle 5000 treinairco’s verhoogd. Dat betekent dat als een airco in een trein kapotgaat, deze trein zo snel mogelijk voor reparatie van het spoor gaat.

In totaal heeft 95 procent van de treinen airconditioning. De oudere treinen zonder airco rijden vooral sprinterdiensten voor korte afstanden en hebben raampjes die open kunnen.

Temperatuurverschil tussen coupés

De conducteur of machinist kan de airco niet instellen. Dat wordt automatisch geregeld. De temperatuur kan per coupé verschillen zodat reizigers de coupé kunnen kiezen die ze prettig vinden, aldus de NS.

Dat er temperatuurverschil bestaat tussen verschillende coupés staat nergens aangegeven. De NS erkent in een artikel van De Telegraaf dat er beter kan worden gecommuniceerd. 'Het is een goede suggestie om dat op te nemen in de service. Dat is nu niet voorzien. We zouden daar meer informatie over kunnen geven, al heb ik de ervaring dat mensen nu ook zelf door trein de trein lopen en een plekje kiezen waar het ze bevalt. Het is ook persoonlijk, natuurlijk.'

Bron: ANP / De Telegraaf

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant