toggle menu

NS voert saldoloos reizen in voor particuliere reizigers

NS voert saldoloos reizen in voor particuliere reizigers

De NS voert achteraf betalen voor particuliere reizigers landelijk in. Met NS Flex hoeven ze vanaf maandag geen saldo meer vooraf op hun ov-chipkaart te zetten. Aan het einde van de maand komt een factuur, zoals dat voor zakelijke reizigers met een business card al langer mogelijk is.

Saldo vinden veel reizigers maar gedoe, aldus NS. De onzekerheid of er wel voldoende saldo op de ov-chipkaart staat en het opladen ervaren ze als tijdrovend. De kosten van de gereisde kilometers per trein, bus, tram, metro en OV-fiets worden via het nieuwe systeem elke maand van de rekening afgeschreven.

Verplichte borg afgeschaft

Wie geen abonnement heeft, betaalt eenmalig 10 euro en reizigers mét abonnement in de meeste gevallen 12 euro (1 euro per maand bovenop het abonnement). 'Elke vorm van vervoer kan eenvoudig worden gebruikt en betaald', aldus Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van NS. 'Het is flexibel aan te passen aan je reisgedrag. Of je nou elke dag in de trein zit, of maar een enkele keer.' De eerder verplichte borg is afgeschaft.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant