toggle menu

NS wil meedingen naar exploitatie regionale lijnen

NS wil meedingen naar exploitatie regionale lijnen

De Nederlandse Spoorwegen willen meedingen naar de exploitatie van regionale spoorlijnen. Dat laat NS-topman Roger van Boxtel in een interview in de Volkskrant weten. Hij is al bij provinciale bestuurders langs geweest om dat duidelijk te maken.

Als eerste heeft Van Boxtel zijn oog laten vallen op de trajecten Dordrecht-Geldermalsen en Amersfoort-Wageningen, waarvan de vervoersconcessies de komende jaren aflopen.

Staatsbedrijf

De topman reageert ook op kritiek dat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie, omdat de NS een staatsbedrijf is. Hij vindt niet dat op het spoor een volledige marktwerking functioneert. 'Onze concurrenten houden ons scherp, maar bij hen verdwijnt iedere verdiende euro wel naar het buitenland', aldus Van Boxtel.

'Ik vind het bizar dat Kamerleden iedere dag naar de microfoon hollen om voor Akzo, Unilever of PostNL overnames uit het buitenland tegen te houden, maar bij NS denken: laat dat bedrijf nog maar een paar lijnen inleveren. Met welk doel? Waarom nog meer versnippering?'

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant