toggle menu

NS wil vliegtuig beconcurreren op traject Amsterdam-Berlijn

NS wil vliegtuig beconcurreren op traject Amsterdam-Berlijn

NS en ProRail willen een treinverbinding opzetten waarmee je in vier uur van Amsterdam naar Berlijn kunt reizen. Met de treinverbinding willen de twee bedrijven kunnen concurreren met het vliegtuig. Dit meldt De Telegraaf.

De snellere tijd moet gerealiseerd worden door speciale locomotieven in te zetten en geen tussenstops te maken. Momenteel duurt de reis 6,5 uur. 'Dat is veel te lang om te concurreren met het vliegtuig', zegt ProRail-topman Pier Eringa tegen De Telegraaf.

Politiek steunt snellere treinverbinding

Het initiatief kan rekenen op steun van Staatssecretaris Van Veldhoven (infrastructuur). 'Ik span mij samen met de vervoerders in om korte Europese afstanden sneller per spoor te overbruggen. We willen meer mensen uit het vliegtuig in de trein krijgen,' zegt hij. De NS mikt erop om over twee jaar de verbinding tot stand gebracht te hebben.

Eerder dit jaar kwam uit onderzoek naar voren dat in theorie 89.000 korte vluchten van en naar Schiphol zouden kunnen worden vervangen door treinritten. Momenteel is er volgens Greenpeace echter een oneerlijk voordeel voor de luchtvaart, omdat die vrijgesteld is van belasting op kerosine en tickets.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant