NVWA: 'Luiertafel, speeltje en mogelijk zwemband voor baby's zijn onveilig'

NVWA: 'Luiertafel, speeltje en mogelijk zwemband voor baby's zijn onveilig'

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor zowel een onveilige luiertafel als een onveilig stuk speelgoed en een mogelijk gevaarlijke zwemband voor baby's. 

Het speelgoed betreft de Musical Carrousel van BamBam. Er kunnen knopjes loskomen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Het speeltje kan naar de winkel van aankoop worden teruggebracht. De klant krijgt dan zijn geld terug.

Verder waarschuwt de NVWA voor de luiertafel Ralph van het merk Timgro. De steunlatten van het bovenblad van de luiertafel kunnen gaan scheuren bij hoge belasting. Hierdoor kan het bovenblad naar beneden vallen.

De luiertafel, bedoeld om een baby op te verschonen, is in vier kleuren verkocht, wit, zwart, grijs en zeegroen. Het bedrijf kan het meubelstuk aanpassen zodat het weer veilig is, aldus de NVWA, die daarvoor op haar website een link heeft geplaatst.

Bij de babyzwemband 'Baby Boog', die tot begin deze maand te koop was bij Decathlon, kan een lasnaad breken. Daardoor kan het opblaasbare deel loskomen van het stoffen deel, waarin het kind zich bevindt. Wie zo'n zwemband heeft, kan hem terugbrengen naar de winkel en krijgt dan het aankoopbedrag terug.

Bron: ANP

Ook interessant