toggle menu

NVWA: vitaminesupplementen helpen niet tegen corona

NVWA: vitaminesupplementen helpen niet tegen corona

Het slikken van voedingssupplementen, zoals vitaminepillen, helpt niet tegen het coronavirus. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die een verhoogde belangstelling ziet voor bepaalde supplementen.

Volgens de NVWA wordt op internet en sociale media veel geplaatst over het coronavirus en wat er tegen zou helpen. 'Vaak gaat het over ingrediënten die een rol spelen bij een goede werking van het immuunsysteem, zoals vitamine C en D of andere 'weerstandsverhogende' ingrediënten in supplementen', schrijft de voedselwaakhond.

Maar van het nemen van meer vitamines 'krijg je geen hogere weerstand en ben je ook niet beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen', waarschuwt de NVWA. Wat wel werkt voor een zo goed mogelijke weerstand is gezond eten, goed slapen en bewegen.

Eerder deze week waarschuwde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) al voor middeltjes en niet-geregistreerde medicijnen die ook zouden helpen tegen het nieuwe coronavirus.

Helpt vitamine C tegen corona? 

Helpen grote hoeveelheden vitamine C tegen het coronavirus? Fons checkt het bij Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie. Bekijk de video hieronder. 

Helpt heel veel extra vitamine C tegen het coronavirus? | Radar checkt
Bekijk complete uitzending

Bron: ANP 

Meer over:

Ook interessant