toggle menu

NVWA waarschuwt voor vingerverf Bruynzeel

NVWA waarschuwt voor vingerverf Bruynzeel

Nijntje vingerverf van Bruynzeel kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De vingerverf bevat een te hoge concentratie van de stof NDELA die ook in veel cosmetische producten zit.

Het gaat om een bepaalde partij van het product nijntje (miffy) vingerverf, maar Bruynzeel haalt uit voorzorg alle Nijntje-vingerverfproducten terug.De stof NDELA is een zogenoemde nitrosamine en kan kankerverwekkend zijn.

 'Voor speelgoed en andere producten voor kinderen gelden nu eenmaal strengere eisen', aldus een woordvoerder van de NVWA vrijdag. 'Tijdens het verven kunnen kinderen het spul in hun mond krijgen en al bij een klein beetje verf wordt de veiligheidsnorm overschreden.' Vanwege de strengere regels bij producten voor kinderen mag de stof niet in vingerverf zitten, maar bijvoorbeeld wel in cosmetica voor volwassenen.

Aanschafprijs vergoed

Wie de tubes vingerverf in huis heeft wordt verzocht de kinderen er geen gebruik van te laten maken en de verf terug te sturen naar Bruynzeel. De aanschafprijs wordt dan vergoed, aldus het bedrijf in een veiligheidswaarschuwing.

Lees de volledige waarschuwing op de website van de NVWA.

Bron: ANP

Ook interessant