toggle menu

'NZa moet ingrijpen bij nieuwe zorgpolissen'

'NZa moet ingrijpen bij nieuwe zorgpolissen'

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet ingrijpen om te voorkomen dat verzekerden de dupe worden van onduidelijkheden in hun nieuwe zorgpolis. Daarvoor pleiten VVD en PvdA in de Tweede Kamer, bevestigen Kamerleden zondag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Veel zorgverzekeraars zijn nog in onderhandeling met ziekenhuizen over de verzekerde zorg. Daardoor is nog niet duidelijk op welke zorg verzekerden volgend jaar kunnen rekenen. Volgens PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester mag de zorgpolis er niet anders uitzien dan waarop de verzekerde had gerekend. 'Dat riekt naar misleiding.'

Daarom zou toezichthouder NZa moeten regelen dat de nieuwe polissen minimaal hetzelfde bieden als waar verzekerden dit jaar recht op hadden, zegt Bouwmeester.

Verder wil ze dat verzekerden langer de tijd krijgen om over te stappen. Patiënten hebben nu zes weken om van verzekeraar te wisselen, maar die termijn zou pas moeten ingaan als er volledige duidelijkheid over de verzekerde zorg is, vindt Bouwmeester. Nu moeten verzekerden die willen overstappen dat nog voor het eind van het jaar doen.

Bron: ANP / De Telegraaf

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant