toggle menu

Oldtimers touren in protest tegen milieuzones

Oldtimers touren in protest tegen milieuzones

Naar verwachting honderden oldtimers, klassieke brommers, kampeervoertuigen en oude vrachtwagens gaan zaterdag op pad in de regio Rotterdam. Het is een protestrit tegen de milieuzones die steeds meer gemeenten invoeren om de luchtkwaliteit in binnensteden te verbeteren.

Het is al voor de derde keer dat de stichting Rotterdamse Klassiekers deze CO2-neutrale protestrit organiseert. Het neutrale zit hem in het afkopen van de uitstoot van schadelijke stoffen. Iedere deelnemer betaalt daarvoor 20 cent en krijgt een certificaat als bewijs.

'Er zijn zinvollere maatregelen voor schone lucht'

De stichting Rotterdamse Klassiekers hoopt gemeenten die een milieuzone overwegen er 'op een positieve manier van te overtuigen dat er veel zinvollere maatregelen bestaan om de lucht in Nederland schoner te krijgen' dan een milieuzone.

'De deelnemers van de protestrit laten zien hoe prachtig hun geliefde klassiekers zijn. Het is rijdend cultureel erfgoed waar de overheid meer waardering voor zou moeten hebben', aldus de stichting.

De tocht begint bij het historische passagiersschip de SS Rotterdam op Katendrecht en eindigt in Hoek van Hollland.

Meer informatie over milieuzones bij Radar

Aanstaande maandag besteedt Radar in de tv-uitzending aandacht aan de milieuzones. Waarom zijn er geen landelijke milieuregels? Tien jaar geleden maakte Radar ook al een uitzending over milieuregels voor oude auto's. Wil je meer informatie over milieuzones, lees dan ons hulpartikel: Mag ik met mijn auto de milieuzone in, en zo niet: krijg ik dan een boete?

Bron: ANP / Radar

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant