toggle menu

Omtzigt: 'Nabestaandenpensioen moet beter geregeld worden'

Omtzigt: 'Nabestaandenpensioen moet beter geregeld worden'

Het is hoog tijd dat het nabestaandenpensioen goed geregeld wordt. Volgens Pieter Omtzigt worden 'nabestaanden volledig vergeten'. Dit zegt het CDA-Kamerlid in De Telegraaf. Samen met de ChristenUnie stelt Omtzigt vrijdag voor dat er een uniforme regeling komt.

Wie overstapt naar een andere baan kan volgens het Kamerlid opgebouwde rechten verliezen en dit leidt tot schrijnende gevallen. 'Dan kan de nabestaande opeens ver onder bijstandsniveau eindigen', stelt Omtzigt. Ook maakt het uit of iemand vlak voor of vlak na de pensioenleeftijd overlijdt. 'Dat is toch niet uit te leggen!'

Regeerakkoord: nieuwe afspraken over nabestaandenpensioen

In het concept-pensioenakkoord van de sociale partners is het nabestaandenpensioen volgens hem niet uitgewerkt. 'Ik maak me daar grote zorgen over.' Desnoods moet daarom maar het bestaande stelsel worden aangepast. 'Als dit huidige stelsel nog even mee moet, dan moet het maar daarin geregeld worden, aldus het CDA-Kamerlid.

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) snapt dat beide partijen zich zorgen maken. 'De regels zijn nu te divers. Elk pensioenfonds heeft zijn eigen regels en regelingen en daardoor kun je tussen wal en schip vallen.' Hij is er inmiddels mee bezig. In het regeerakkoord staat dat er nieuwe afspraken over het nabestaandenpensioen moeten worden gemaakt.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant