toggle menu

'Onderwijs op universiteit moet beter'

'Onderwijs op universiteit moet beter'

De kwaliteit van onderwijs op universiteiten moet beter. Daar is volgens de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO 'een forse inspanning' voor nodig.

In de eerste helft van 2014 voldeden 28 van de door de NVAO beoordeelde wetenschappelijke opleidingen en 4 hbo-opleidingen niet aan de eisen. Dat is evenveel als in heel het jaar 2013. Dat meldt de NVAO in het vrijdag gepubliceerde halfjaarbericht.

Onderzoek niet boven onderwijs

'Aan de universiteit gaat veel aandacht uit naar onderzoek', stelt NVAO-voorzitter Anne Flierman. 'Het Nederlandse wetenschappelijk onderzoek is heel goed, maar ook het wetenschappelijk onderwijs moet over de volle breedte op topniveau blijven. Daarom is er bij de universiteiten meer bestuurlijke aandacht voor onderwijs nodig. Studenten, die straks veel in hun studie moeten investeren, mogen dat ook van hun universiteit verwachten.'

Geesteswetenschappen

De wetenschappelijke opleidingen die niet aan de eisen voldoen liggen vooral in de hoek van de geesteswetenschappen, bijvoorbeeld geschiedenis, mediastudies en kunst en cultuur. In juni liet de NVAO weten dat het niveau van zeker 26 universitaire opleidingen in de geesteswetenschappen onvoldoende is. De betreffende universiteiten hebben 2 jaar gekregen om hun zaken op orde te krijgen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant