toggle menu

Onderzoek naar gevaar van vuurwerk

Onderzoek naar gevaar van vuurwerk

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar het gevaar van vuurwerk en de handhaving van de openbare orde tijdens de jaarwisseling. De vier grote steden - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht - hebben om dit onderzoek gevraagd.

'De raad heeft besloten dit te zullen onderzoeken, maar zal de precieze onderzoeksvraag en aanpak van het onderzoek nog nader bepalen. Daarover komt binnen enkele weken meer duidelijkheid', laat een woordvoerder van de raad vrijdag weten naar aanleiding van een verhaal in het AD.

Discussie

Er is al lange tijd discussie over vuurwerk rond oud en nieuw. Het afsteken hiervan leidt tot schade en slachtoffers. Bij de afgelopen jaarwisseling waren er ook weer veel problemen met geweld tegen hulpverleners. Ook hier willen de grote steden onderzoek naar.

Wat vind jij van een vuurwerkverbod?

In december 2016 peilde Radar: wat vind jij van een vuurwerkverbod? Meer dan drie kwart (77%) van de pollrespondenten is voor een vuurwerkverbod voor particulieren. Daarvan wil 55 procent alleen een ban als er georganiseerde shows voor in de plaats komen. Lees de volledige uitslag.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant