toggle menu

Onderzoek naar sportuitzendrechten bij Ziggo

Onderzoek naar sportuitzendrechten bij Ziggo

Ook bij Ziggo Sport is de Europese Commissie onaangekondigd binnengevallen voor een onderzoek naar gesjoemel met sportuitzendrechten. Dat bevestigde de onderneming woensdag. Er wordt meegewerkt met de autoriteiten en er kan momenteel geen verder commentaar worden gegeven, aldus een woordvoerder.

Eerder bleek dat de Europese Commissie bij verschillende mediabedrijven is binnengevallen. Het Britse 21st Century Fox van miljardair Rupert Murdoch is een van de onderzochte bedrijven, zo gaf het ook al aan. Het bedrijf achter zenders als Sky Sports en Fox Sports werkt ook mee met de autoriteiten.

Mogelijk Europese antitrustwetten overtreden

De bedrijven zouden mogelijk de Europese antitrustwetten hebben overtreden. Die wetten verbieden onder meer kartelvorming. 'Ambtenaren hebben de onaangekondigde inspecties uitgevoerd in verschillende lidstaten bij bedrijven die actief zijn in de distributie van mediarechten en verwante rechten die betrekking hebben op verschillende sporttoernooien en het uitzenden daarvan', schrijft de Commissie.

Europese omroepen spenderen miljarden om exclusieve rechten van topcompetities te waarborgen en zo kijkers te trekken. In Nederland heeft Fox Sports de uitzendrechten van onder meer de Nederlandse Eredivisie, de Duitse Bundesliga en de UEFA Europa League. Ziggo Sport, onderdeel van VodafoneZiggo, heeft onder meer de uitzendrechten van de Formule 1 en de Premier League.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant