toggle menu

Onderzoek: Zorg dementerenden niet verbeterd

De kwaliteit van de zorg voor demente ouderen in zorginstellingen is tussen 2004 en 2006 niet verbeterd, vinden hun familieleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting Cliënt & Kwaliteit.

Een op de drie familieleden vindt dat er onvoldoende verzorgend personeel is op de afdeling. Bijna de helft van de familieleden maakt zich zorgen over het toezicht op de bewoners.

De stichting deed in de periode 2004 tot oktober 2006 in ruim driehonderd verpleeg- en verzorgingshuizen onderzoek. Meer dan 20.000 familieleden van demententerde bewoners hebben hun mening gegeven over de kwaliteit van de zorg en de dienstverlening.

In meerderheid is de familie goed te spreken over de medewerkers. Familie waardeert het als ze de medewerkers van de afdeling kennen en dat zij met hen een goed gesprek kunnen voeren als er iets is. De meeste familieleden zijn vol lof over de geduldige houding van medewerkers.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de zorginstellingen en de cliëntenraden van die instellingen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg presenteerde in december vorig jaar ook een onderzoek naar de kwaliteit van de verpleeghuizen. Volgens de inspectie is de kwaliteit van zorg licht verbeterd sinds 2004. Met name de zorg aan depressieve en/of incontinente bewoners laat nog te wensen over. Ook is er naar de mening van de inspectie vaak nog te weinig aandacht voor bewoners die te sterk vermageren.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant