Onduidelijkheid over prijs laden elektrische auto

Onduidelijkheid over prijs laden elektrische auto

De laadprijzen voor elektrische auto's lopen sterk uiteen en bovendien is het vooraf voor automobilisten vaak onduidelijk wat een laadbeurt precies gaat kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Radar.

Lees hier meer over de uitzending waar in wordt gegaan op de kosten van publieke laadpalen.

Starttarieven variëren

De starttarieven bij de verschillende laadstations in Nederland variëren volgens het programma van 12 cent tot ruim 2 euro, en de prijzen per kilowattuur lopen uiteen van zo'n 20 cent tot meer dan een euro. Per laadbeurt kan het dus behoorlijk schelen.

Aankaarten probleem

Bestuurder Vincent Everts van de Vereniging Elektrische Rijders vindt het gebrek aan transparantie een kwalijke zaak. 'Je ziet geen informatie op de laadpaal zelf. Het is een kwestie van afwachten totdat de rekening komt, laat hij aan Radar weten. Ook PvdA-Kamerlid Duco Hoogland wil meer duidelijkheid over de prijzen. Hij gaat de problematiek aankaarten bij minister Melanie Schultz Van Hagen van Infrastructuur en Milieu.

Nieuwe markt

De markt voor laadpalen is nog een vrij nieuwe. Er zijn circa 95.000 mensen die gebruik maken van elektrisch rijden. Voor hen zijn er ongeveer 23.000 laadpalen beschikbaar.

Terugkijken: Is elektrisch rijden iets voor jou?

Ook interessant