'Ongevraagde vervolgzendingen groot probleem'

'Ongevraagde vervolgzendingen groot probleem'

Veel mensen voelen zich gedwongen om ongevraagde vervolgzendingen van 'gratis' producten toch te betalen. Maar dat hoeven zij juridisch gezien niet te doen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt donderdag.

'Als consumenten niet uitdrukkelijk hebben ingestemd met vervolgzendingen, hoeven ze deze niet te betalen', zegt de toezichthouder, die spreekt van een groot probleem.

'Vitaminepillen, crèmes, puzzel- en kinderboekjes, kortingskaarten, scheermesjes, onderbroeken: je stemt in met een eenmalige gratis proefzending, maar ontvangt daarna dure vervolgzendingen of zit vast aan een abonnement waar je moeilijk weer vanaf komt', aldus de toezichthouder. Over dit consumentenprobleem ontving de ConsuWijzer, het consumentenloket van ACM, vorig jaar ruim twee keer zoveel meldingen als in 2012.

Eerder besteedde Radar in de uitzending aandacht aan vervolgzendingen van Laboratoires Rochelle. Ook zijn er twee voorbeeldbrieven door een advocaat opgesteld om bezwaar te maken tegen vervolgzendingen.

Bron: ANP

Ook interessant