Online cadeaubon kan in veel gevallen nog maar worden ingezet tot €50 per keer

Online cadeaubon kan in veel gevallen nog maar worden ingezet tot €50 per keer

Als je een online aankoop wilt afrekenen, kun je nu in veel gevallen niet meer dan €50 van het bedrag betalen met een cadeaubon. Ook als je cadeaubon meer waard is dan €50. Koop je dus iets van €100 en heb je een cadeaubon van €100, zal je in veel gevallen alsnog €50 moeten bijleggen. De overgebleven €50 blijft op je cadeaubon staan. Dit meldt de NOS. 

Nieuwe Europese regels tegen witwaspraktijken zorgen ervoor dat je van veel cadeaubonnen niet meer dan €50 kunt verzilveren. De regels zijn sinds eind vorige maand van kracht, en hebben als doel om gebruik van anonieme prepaid creditcards door witwassers tegen te gaan. Omdat cadeaubonnen door de EU gezien worden als prepaid betaalkaart, moeten die aan dezelfde regels voldoen. 

Gaat niet om cadeaubonnen van één winkel

De nieuwe regels gelden voor cadeaubonnen die je op meerdere plekken kunt inwisselen. Denk aan de VVV-cadeaukaart en de Boekenbon. Bonnen die je alleen bij een specifieke winkel kunt gebruiken, vallen niet onder de nieuwe wetgeving. Dit komt doordat dit niet wordt gezien als elektronisch betaalmiddel.

Geen regels voor fysieke cadeaubonnen

Fysieke cadeaubonnen kennen geen maximum. Daarmee kun je in de winkel ook bedragen van boven de €50 afrekenen. 

Bron: NOS

Ook interessant